Ulkona paukkuu kunnon pakkanen reilu-20°C, että kiitos vaan Pakkasukko! Muuten on kiva kun on pakkasta, ja kylmää, mutta ei näin paljoa. :) Koiran kanssa ei muuta pysty kun reippaasti kävelemään tai leikkimään ja siihen se sitten jääkin. Minkään asian treenaamista on turha edes yrittää ensin jäätyy sormet ja sitten varpaat. Tietysti luoksetuloja voi ottaa lelupalkalla ;) Toisekseen jos ajattelisi vaikka seuraamista, ei voi nähdä miten haukku seuraa, kun on paljon päällä ettei taivu ja takki on niin paksu ettei näe! Siis sisällä uusien asioiden opettelua ja vanhojen kertaamista häiriöttömässä ympäristössä.

No, viimeviikonloppuna sitten joka tapauksessa, vaikka mittari näytti -17°C mentiin Kangasalalle Pirkan Nuuskujen PETO-koulutukseen. Mitään varsinaista aihetta ei tälläkertaa ollut, ja teimme erilaisia juttuja. Paljon oli sellasta että koiran on autossa ja se otetaan sieltä pois testataan joku uus juttu/neuvotaan miten voisi lähteä opettamaan/miten koira sen nyt osaa ja takaisin autoon. Tämä sopi Nallille tosi hyvin ja se teki tosi iloisesti ja reippaasti, selkeästi teki mun kanssa. Kun se ei ollut kokoajan siinä mun vieressä. Nyt uutena juttuna, mitä treeneissäkin mulle neuvotiin opettamaan on pillillä pysäytys vihellys. Nalli tajus sen aika nopesti, kun muutaman kerran testattiin Mikan ohjeistuksella.

Sitten tehtiin myös yksi mun mielestä tosi hyvä harjoitus josta mulla on näytettäväksi havainnollistava kuva:

Eli on kolme koirakkoa. Kaksi menee rsitikkäisiin kulmiin koiran kanssa. (kuvassa isot mustat läiskät) Sitten se yksi koiranohjaaja vie koiransa toiseen kulmista (kuvassa koira on vasemmassa yläkulmassa oleva ruskea täplä) ja jättää koiran sinne paikkamakuuseen tai istumaan. Koiranohjaaja menee itse koiran ristikkäiseen kulmaan seisomaan naama koiraan päin (kuvassa vihreä täplä) ihan niinkuin tokokossa.

Sitten ne kaksi koirakkoa lähtee kävelemään, nättiä hihnakävelyä ensin suoraan ja sitten kääntyvät toisiaan kohti (kävelyreitti on se punainen viiva siinä kuvassa, niiden nuolien mukaiseen suuntaan.) Ja koirakot ohittavat nätiti toisensa niiden kuvasa olevien kahden punaisen poikkipuun kohdilla.

Ja sitten kun nämä kaksi koirakkoa on mennyt siitä keskeltä ohi ja reitti on sen paikalla olevan koiran lu ''vapaa'' kutsuu ohjaaja sen luokse. Tämä harjoitus meni Nallulta oiken kivasti ja olin tosi tyytyväinen sen suoritukseen niinkävelyssä kun paikkamakuussa.

Sitten tehtiin vielä pari noutoharjoitusta dameilla. Nalli ei oikein tahtonut palauttaa mulle kun ei oltu pitään aikaan tehty, täytyy taas näköjään muistutella mieliin. Lisähaastetta toi vielä toiseen damiin teipilä kiinni laitetut variksensiivet.

Lopuksi vielä muutamia talvikuvia viikonlopulta kun oli niin nätti ilma.

Lunta ainakin riittää.

Keppi

Lumiturpa

Venymistä äärirajoille.

P.S PETO-koulutuksessa mulle ja äidille tultiin sanomaan, (semmonen mies labbiksen kanssa) että ollanko me kuultu että täämä teidän rotu (tolleri) on jättänyt erohakemuksen Noutajakoirajärjestöön.? :O